preskoči na sadržaj

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška

Login
Korisni linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 11. 2020.

Ukupno: 26175
Ovaj mjesec: 2417
Ovaj tjedan: 289
Danas: 34
Udžbenici 2021./22.

Virtualna knjižnica

Facebook stranica

YouTube kanal

Učenički radovi

Učenički servis

RASPORED ZVONJENJA

Vijesti
Organizacija nastave u razdoblju 4.-5. studenog 2021.
Ivana Jurašinović / datum: 26. 10. 2021. 15:06

U razdoblju od 4. studenog do 5. studenog 2021. godine, nastava će se organizirati po Modelu C (nastava na daljinu ili online nastava).

Odluku možete vidjeti u prilogu.


[OPŠIRNIJE]Javni poziv za postavljanje automata s hladnim napitcima te snack proizvodima
Ivana Jurašinović / datum: 26. 10. 2021. 12:03

U prilogu možete proučiti Javni poziv za prikupljanje ponuda za korištenje prostora škole površine 1mza postavljanje automata s hladnim napitcima te snack proizvodima.


[OPŠIRNIJE]POZIV NA RAZGOVOR S KANDIDATIMA - INTERVJU
Ivana Jurašinović / datum: 14. 10. 2021. 17:45

U prilogu možete vidjeti informacije i upute za poziv na razgovor

za radna mjesta:

 1. Nastavnik strojarske grupe predmeta
 2. Nastavnik stručno-teorijskih predmeta u strojarstvu
 3. Nastavnik praktične nastave automehatroničara 
 4. Voditelj računovodstva

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan kave
Ivana Jurašinović / datum: 7. 10. 2021. 16:06

Većina ljudi gotovo svaki dan započne s kavom. Kava je nezaobilazan napitak svakog druženja. Stoga su nastavnici ugostiteljstva zajedno sa svojim učenicima obilježili Međunarodni dan kave. Putem edukativnih letaka mogle su se saznati zanimljivosti o kavi, a učenici i djelatnici škole mogli su se poslužiti kavom te slasticama s okusom kave.


[OPŠIRNIJE]Izložba "Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati" na gradskome trgu
Ivana Jurašinović / datum: 7. 10. 2021. 15:56

Izložba "Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati" na glavnom zagrebačkom trgu pokazala se vrlo uspješnom, stoga su nastavnice Marija Blažević, Kristina Brkić i Jelica Pejanić sa učenicima odlučile izložbu prezentirati i na novogradiškom trgu. Svoja iskustva i ideje prezentirali su posjetiteljima i prolaznicima, a izložbu su posjetili i učenici gradskih osnovnih škola te vrtićke skupine.


[OPŠIRNIJE]Izložba „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“
Ivana Jurašinović / datum: 6. 10. 2021. 16:12

U srijedu, 29. rujna 2021., na glavnom zagrebačkom trgu održana je izložba „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. Svrha izložbe bila je kroz sedam tematskih sekcija pružiti informacije i educirati potrošače o problematici otpada od hrane.

Na izložbi su, kroz tri sekcije, sudjelovale i naše nastavnice i učenice koje su predstavile i prezentirale radove učenika, ali i cijelu našu školu.

Marija Blažević, zajedno s učenicama Petrom Brlić i Leom Đurđević, sudjelovala je u sekciji „otpad od hrane u kućanstvu – savjeti kako čuvati, pripremati i rukovati s hranom za smanjenje rizika od nastajanja otpada od hrane“.

Jelica Pejanić je s učenicama Valentinom Mitrović i Gabrijelom Jelašac pripremala za posjetitelje izložbe Teninu tortu od viškova hrane, i to u sekciji „otpad od hrane u kućanstvu – priprema i degustacija jednostavnih jela od viškova hrane“. U sklopu izložbe izdana je i knjižica s receptima „Jela od viškova hrane“ u kojoj se nalaze dva recepta koja je osmislila nastavnica Pejanić, a to su, već spomenuta, Tenina torta i Salata za svaki dan.

Kristina Brkić s učenicama Mateom Nikolić i Petrom Sakač je kroz sekciju „otpad od hrane u kućanstvu – planiranje“ nastojala potaknuti gledatelje na planiranje kupovine te pametnu i razboritu kupovinu. Nastavnica Brkić je, u ime svih škola, održala i pozdravni govor na otvaranju izložbe.

Pripreme za ovu izložbu trajale su tjednima, a sav trud se isplatio na oduševljenje posjetitelja i organizatora.


[OPŠIRNIJE]Završna Video konferencija Programa Erasmus+ KA22018-1-AT01-KA229-039345_3
Ivana Jurašinović / datum: 4. 10. 2021. 17:08

"Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška bila je sudionik Videokonferencije zajedno sa učenicima i nastavnicima iz Austrije, Njemačke i Norveške u projektu koji se provodi temeljem programa Erasmus+ za 2018. godinu za Ključnu aktivnost 2 u području općeg obrazovanja.

U ime partnera u projektu iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška iz Republike Hrvatske projekt je predstavio Mijo Matošević (ravnatelj u školi do 31.7.2020.) sa kolegama koji su sudjelovali u projektu, a to su: Damir Falica, Zlatko Boroš, Matija Matošević i Sandra Berić.

Prva zadaća je bila pojačavanje profila našim učenicima i da u središtu ovog projekta budu učenici zanimanja CNC operater i sličnih metalskih zanimanja. Osim učenika želja je bila ojačati razvoj nastavnika i stručnih učitelja.

Video konferencija je bila samo završni čin ovog uspješnog projekta.

I u ovim kriznim vremenima pokazalo se kako se može ojačati razvoj učenika, nastavnika i stručnih učitelja. Ideja je da ovime projekt ne završava. Poduzeti su prvi koraci za nove aplikacije u sklopu programa ERASMUS+ sa željom da se dobiju nove spoznaje i vrijednosti u području poboljšanja i promicanje strukovnog usavršavanja 4.0., kao i nova umrežavanja partnerskih škola, kao i partnera iz gospodarstva."

U prilogu se nalazi opis Video konferencije i projekta PENKALO. Čestitamo kolegama koji su sudjelovali, našem bivšem ravnatelju, ali i učenicima 3. C (CNC operaterima)!

   


[OPŠIRNIJE]Natječaj za zasnivanje radnog odnosa
Ivana Jurašinović / datum: 4. 10. 2021. 16:47

U prilogu se nalazi natječaj za radno mjesto:

 1. nastavnik strojarske grupe predmeta

 2. nastavnik stručnog predmeta elektrotehnika

 3. nastavnik praktične nastave automehatroničara

 4. nastavnik praktične nastave automehatroničara

 5. nastavnik stručno-teorijskih predmeta u strojarstvu

 6. voditelj računovodstva


[OPŠIRNIJE]Ljetna akademija za učenike "DuBrotic"
Ivana Jurašinović / datum: 27. 9. 2021. 07:08
Od 22. do 29. kolovoza trojica učenika naše škole, Dorijan Badanjak, Andrej Muić i Gabriel Spajić, u pratnji pedagoginje Marije Luketić prisustvovali su ljetnoj akademiji za učenike u Dubrovniku, a sve u sklopu projekta RCK "Slavonika 5.1". Što su ondje radili i kako im je bilo, možete pogledati u sljedećim prilozima.

[OPŠIRNIJE]Otvaranje novog praktikuma za učenike pomoćne kuhare i slastičare
Ivana Jurašinović / datum: 13. 9. 2021. 13:04

„U petak, 10. rujna 2021., svečano smo otvorili novi, treći, kuharski praktikum za učenike pomoćne kuhare i slastičare. Radovi su trajali tijekom cijele prošle školske godine. Situacija s pandemijom korona virusa usporavala je dovršetak radova, ali na sreću radovi su gotovi i naši učenici u novu školsku godinu ulaze s jednim praktikumom više. Novi praktikum značajno olakšava rad nastavnika i učenika jer više nismo primorani praktičnu nastavu održavati u dvije smjene. Sada imamo dovoljno odgovarajućeg prostora za rad u jednoj smjeni. U praktikum je sa svom opremom uloženo više od 300 000 kuna“ – prema izjavi ravnateljice škole Mirele Brlić – Trnka.


[OPŠIRNIJE]Doček novih učenika
Vedrana Medić / datum: 7. 9. 2021. 09:53

Na vratima naše škole dočekali smo naše nove učenike. Uz nekoliko riječi ravnateljica Mirela Brlić-Trnka i pedagoginja Marija Luketić svima su zaželjele dobrodošlicu i uspjeh u novoj školskoj godini. 

 

 


[OPŠIRNIJE]Uvodna riječ ravnateljice
Vedrana Medić / datum: 3. 9. 2021. 15:03

Dragi učenici, poštovani roditelji, cijenjene kolege i kolegice!

 

Evo nas na početku još jedne neuobičajene školske i nastavne godine.

Prije svega zahvaljujem učenicima prvih razreda na odabiru školovanja za  neko od zanimanja u našoj školi. Čestitam na upisu i dobro nam došli!
Svi skupa ćemo se potruditi kako bismo vam pomogli da se što bolje i brže snađete u novoj sredini, te s uspjehom završite ovu školsku godinu. Također i učenicima drugih i trećih razreda želim sretan povratak u školske klupe.

Pred nama se i ove godine nalazi mnoštvo izazova. Pandemija virusa COVID 19 još uvijek traje, stoga u svom radu nastavljamo s pridržavanjem preporučenih protuepidemioloških mjera. Prilikom ulaska u zgradu škole dezinficiramo ruke. Ulazimo s maskom na licu i držimo ju na licu u svim zajedničkim prostorijama (hodnici, sanitarni čvorovi, knjižnica, zbornica…). U učionicama u kojima je dovoljno prostora i klupe su udaljene dva metra jedna od druge maske mogu skinuti i učenici i nastavnici. Isto se odnosi i na boravak u školskim praktikumima i radionicama. Podsjećam i  na potrebu čestog pranja ruku sapunom.

I ove školske godine ćemo za učenike otvoriti sve naše ulaze u školu, te će se kretanje učenika do matične učionice usmjeravati najbližom rutom.
Novost u odnosu na prošlu školsku godinu je da će se nastava odvijati samo u jutarnjoj smjeni. Početak nastave je u 7,10 sati, a završetak sedmog sata u 13,10 sati. Nastavni sat traje 45 minuta. Veliki odmor učenika je nakon trećeg sata i trajat će 20 minuta. Većim dijelom ćemo raditi u zatvorenim grupama (jedan razred-jedna učionica), a iznimno u mješovitima (izborna nastava, dopunska, dodatna, izvannastavne aktivnosti) gdje ćemo biti obvezni poštivati mjeru nošenja maske.

Roditelji će imati mogućnost dolaska u školu na individualne razgovore i roditeljske sastanke. Molim roditelje na prvom roditeljskom sastanku razrednicima dajte svoj broj telefona (aktivni) kako bismo vas mogli  kontaktirati u slučaju potrebe hitnog dolaska po dijete u školu. Mjerite djeci temperaturu kod kuće, jer mi u školi to nećemo raditi. U slučaju bilo kakve naznake bolesti dijete zadržite kod kuće, kontaktirajte telefonom razrednika i liječnika obiteljske medicine. Za učenike koji završe u izolaciji ili samoizolaciji bit će organizirana on-line nastava.

Teorijsku i praktičnu nastavu u svim razredima započinjemo dolaskom u školu. O evenutalnom prijelazu na on-line bit ćete pravovremeno obaviješteni putem razrednika, te službenim obavijestima na web stranici škole.
Ponavljam i naglašavam, pred nama je puno posla i izazova, ali vjerujem kako ćemo zajedničkim radom i trudom, uz međusobno razumijevanje i strpljivost svih nas savladati prepreke i poteškoće na koje budemo nailazili tijekom godine.

MI TO MOŽEMO! Zajedništvom i suradnjom pomozimo jedni drugima u ovim otežanim trenucima.

 

Na kraju  vas sve skupa srdačno pozdravljam, te nam svima želim uspješnu i zdravu ovu 2021./22. školsku godinu.

 

 

U Novoj Gradiški 6. rujna 2021.

 

 

                                                                                               Ravnateljica:

                                                                                   Mirela Brlić-Trnka, prof.


[OPŠIRNIJE]Prvi dan nastave, 6. rujna 2021.
Vedrana Medić / datum: 2. 9. 2021. 12:57

Prvi dan nastave, 6.rujna 2021.,  učenici 1.razreda trebaju biti u školskom dvorištu u 8 sati. Učenici će provesti 2 sunčana sata u školi. Nakon pozdrava ravnateljice, učenici odlaze sa svojim razrednicima u sljedeće učionice:

1.A - A2 1.P - B1
1.C - A3 1.TES - B2
1.G - A4  
1.H - A5  

 

Učenici trebaju obvezno ponijeti masku za lice, bilježnicu i olovku!

Učenici 2. i 3. razreda dolaze u 10 sati. Učenici odlaze sa svojim razrednicima u sljedeće učionice: 

2.A - B3 3.A - D4
2.B - B4 3.B - D5
2.C - B5 3.C - A2
2.G - B7 3.D - A3
2.H - B2 3.G - A4
2.P - D1 3.H - A5
2.TES - B6 3.P - D2
2.TES-B - D7 3.TES - B1

 


[OPŠIRNIJE]Upisi u 2. i 3. razred
Vedrana Medić / datum: 27. 8. 2021. 12:01

Obavještavaju se roditelji i učenici da će se upisi u 2. i 3. razred održati 31.08.2021. u 9,00h po učionicama:

Učenici su dužni donijeti svjedodžbu zadnjeg razreda!


[OPŠIRNIJE]Popravni ispiti
Vedrana Medić / datum: 20. 8. 2021. 11:33

Pismeni dio popravnih ispita održat će se u utorak, 24. kolovoza 2021., prema sljedećem rasporedu:

 • od 7:30 - matematika u učionicama A2 i A3
 • od 9:00 - politika i gospodarstvo u učionici A4
 • od 9:00 - hrvatski jezik u učionici A5

Usmeni dio popravnih ispita održat će se u srijedu, 25. kolovoza 2021., od 7:30 prema rasporedu kojeg će učenicima dan ranije (nakon pismenog dijela popravnog ispita) dati predmetni nastavnici. 

Učenicima želimo uspješno polaganje popravnih ispita!


[OPŠIRNIJE]UPIS UČENIKA U 1. RAZRED ŠKOLSKE GODINE 2020./21. – OBAVIJEST
Vedrana Medić / datum: 15. 7. 2021. 09:30
Nakon završenog ljetnog roka upisa učenika u prvi razred srednje škole objavljujemo okvirni broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok školske godine 2020./21. u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška:
Kuhar - 4
Prodavač – 5
Monter i obrađivač rezanjem i deformacijom – 6
Pomoćni bravar (tes) – 1
 
Ravnateljica:
Mirela Brlić-Trnka, prof.

[OPŠIRNIJE]UPISI U 1. RAZRED - DOSTAVA DOKUMENTACIJE
Vedrana Medić / datum: 8. 7. 2021. 09:51

Upisi u 1. razred srednje škole održavat će se od 12. do 14. srpnja 2021. godine od 8.00 do 12.00.

Na upis potrebno donijeti: 

 • upisnicu (iz sustava upisi.hr)
 • potvrdu nadležnog školskog liječnika ili liječničku svjedodžbu medicine rada (ovisno o zanimanju)

[OPŠIRNIJE]VAŽNO - plaćeni pregled za upis u prvi razred za deficitarna zanimanja
Vedrana Medić / datum: 4. 7. 2021. 09:25

Hrvatski zavod za zapošljavanje plaća pregled učenicima za upis u prvi razred u deficitarna zanimanja ( monter i obrađivač rezanjem i deformacijom, stolar ). Detaljnije o narudžbi za pregled u priloženom dokumentu.


[OPŠIRNIJE]Nagrade za izvrsnost
Vedrana Medić / datum: 4. 7. 2021. 09:18

Matica hrvatska, Ogranak Nova Gradiška je i ove godine vrijednim knjigama nagradila najbolje učenike osnovnih i srednjih škola novogradiškog kraja. Učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška koji su primili nagradu su Slavko Matošević (3.a) i Dorijan Badanjak (1.a). Zahvaljujemo Matici hrvatskoj, a našim učenicima Iskreno čestitamo! Dečki uživajte u čitanju!

Ravnateljica:

Mirela Brlić-Trnka,prof.


[OPŠIRNIJE]Edukacija nastavnika
Vedrana Medić / datum: 25. 6. 2021. 12:48

" Edukacija nastavnika praktične nastave kuharstva i završne pripreme uoči otvaranja novog praktikuma za učenike s teškoćama - pomoćne kuhare i slastičare!"