2021-10-06 16:12:48

Izložba „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“

U srijedu, 29. rujna 2021., na glavnom zagrebačkom trgu održana je izložba „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ u organizaciji Ministarstva poljoprivrede. Svrha izložbe bila je kroz sedam tematskih sekcija pružiti informacije i educirati potrošače o problematici otpada od hrane.

Na izložbi su, kroz tri sekcije, sudjelovale i naše nastavnice i učenice koje su predstavile i prezentirale radove učenika, ali i cijelu našu školu.

Marija Blažević, zajedno s učenicama Petrom Brlić i Leom Đurđević, sudjelovala je u sekciji „otpad od hrane u kućanstvu – savjeti kako čuvati, pripremati i rukovati s hranom za smanjenje rizika od nastajanja otpada od hrane“.

Jelica Pejanić je s učenicama Valentinom Mitrović i Gabrijelom Jelašac pripremala za posjetitelje izložbe Teninu tortu od viškova hrane, i to u sekciji „otpad od hrane u kućanstvu – priprema i degustacija jednostavnih jela od viškova hrane“. U sklopu izložbe izdana je i knjižica s receptima „Jela od viškova hrane“ u kojoj se nalaze dva recepta koja je osmislila nastavnica Pejanić, a to su, već spomenuta, Tenina torta i Salata za svaki dan.

Kristina Brkić s učenicama Mateom Nikolić i Petrom Sakač je kroz sekciju „otpad od hrane u kućanstvu – planiranje“ nastojala potaknuti gledatelje na planiranje kupovine te pametnu i razboritu kupovinu. Nastavnica Brkić je, u ime svih škola, održala i pozdravni govor na otvaranju izložbe.

Pripreme za ovu izložbu trajale su tjednima, a sav trud se isplatio na oduševljenje posjetitelja i organizatora.

Klikom na prve tri slike otvorit ćete YouTube videozapise.

  

 

 


Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška