2021-12-06 17:58:15

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

       Dana 3.12.2021. godine u Industrijsko – obrtničkoj školi Nova Gradiška obilježen je Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Obilježavanje ovog dana odvijalo se u dva dijela:

6. nastavni sat učenici svih TES razreda te učenici 2.G i 2.H razreda sa svojim predmetnim nastavnicima (Jelica Pejanić, Irena Curić, Gordana Fijačko, Tomislav Vlaović, Branimir Kramberger, Dragica Kekez, Višnja Margetić, Vesna Tomić i Josipa Trinc) te ravnateljicom i pedagoginjom nazočili su predstavljanju članova Košarkaškog kluba invalida Brod u sportskoj dvorani škole, a 7. nastavni sat naši su gosti, članovi KKI Brod, s učenicima svih TES razreda i njihovim predmetnim nastavnicima (Jelica Pejanić i Irena Curić) proveli u praktikumu ugostiteljskog posluživanja u ugodnom druženju, naravno poštivajući postojeće epidemiološke mjere.

 

       Gospodin Igor Ograjšek, član i igrač KKI Brod, predstavio je nazočnim učenicima i nastavnicima članove kluba i njihovu djelatnost te istaknuo kako svoje termine za trening održavaju upravo u sportskoj dvorani naše škole:

Košarkaški klub invalida “Brod” osnovan 17.4.1998. godine u Slavonskom Brodu kao udruga proistekla iz Domovinskog rata privukla je brojne vojne i civilne osobe s invaliditetom. Prvi je samostalan klub košarke u kolicima u Hrvatskoj. Jedan od osnivača saveza. Tri puta nastupili smo na Europskom Cupu. Klub je također dao i dva izbornika za Hrvatsku reprezentaciju košarke u kolicima te nekolicinu reprezentativnih igrača. Uz Zagreb daje kontinuitet košarci u kolicima te je najbrojniji klub u Hrvatskoj.

Cilj kluba je okupljanje građana radi igranja i promicanja košarke invalida, sudjelovanje u republičkim i međunarodnim košarkaškim natjecanjima, suradnja s Športskim savezom invalida Brodsko-posavske županije i drugim srodnim udrugama, razvitak športskih rekreativnih aktivnosti invalida, te druge djelatnosti propisane Statutom.

       Gospodin Ograjšek je objasnio pravila igre košarke u kolicima što je zajedno s ostalim suigračima i demonstrirao kratkom, ali vrlo dinamičnom i napetom utakmicom. Uslijedila je i kratka utakmica u kojoj su zajedno s članovima kluba sudjelovali i učenici naše škole, naravno posjednuti u kolica.

 

Članak napisala

Josipa Trinc, prof.

 


Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška